Ameobi izazvao nesporazum između Newcastlea i FS Nigerije

Upitan nastup na Afričkom kupu nacija

Ameobi izazvao nesporazum između Newcastlea i FS Nigerije

A. Haznadarević

Povodom odlaska napadača Newcastle Uniteda Shola Ameobija na Afričku kup nacija, nastao je nesporazum između igračevog kluba i nacionalne selekcije.

Naime, menadžer Alan Pardew je poručio kako njegov igrač neće nastupiti na Afričkom kupu nacija, da bi svega nekoliko sasti stigao odgovor iz Fudbalskog saveza Nigerije.

 

"Nismo svjesni te činjenice. On je igrač prijavljen FIFA-i za takmičenje. Niko u Savezu ili reprezentaciji ne zna ništa o tome. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se on i svaki drugi igrač kojeg selektor Stephen Keshi pozove nađe na okupljanju reprezentacije" stoji u sapštenju nigerijskog saveza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.