Foto: EPA

Želi evropski trofej

Van Gaal: Osvajanje Evropske lige je prioritet u ovoj sezoni

Menadžer Manchester Uniteda Louis Van Gaal istakao je kako njegov klub ima najviše ambicije u Evropskoj ligi.

Crveni đavoli večeras igraju prvi meč 1/16 finala protiv danskog Midtjyllanda, a pred tu utakmicu održana je press konferencija na kojoj se Holanđanin obratio medijima.

"Za nas je Evropska liga trenutno prioritet u ovoj sezoni. Klub kao što je Manchester United mora ići na trofeje u svakom takmičenju, a ja sam u Englesku i stigao zbog osvajanja trofeja", rekao je Van Gaal, te dodao:

"Dodatni motiv za osvajanje Evropske lige jeste plasman u Ligu šampiona naredne sezone. U ovom takmičenju imamo najviše ciljeve".

Na pitanje koliko će povrijeđeni Rooney izbivati sa terena, Holanđanin je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Teško je to reći. Rooney je bio u odličnoj formi u 2016. godini i šteta je što se povrijedio. Nezahvalno je govoriti kada ga možemo očekivati nazad, još ćemo vidjeti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.