Anelka respektuje Zidanea, ali tvrdi

"Za Real bi bilo najbolje da je Ancelotti ostao trener"

Bivši fudbaler Real Madrida Nicolas Anelka izjavio je kako Zinedinea Zidanea čeka vrlo težak posao u kraljevskom klubu.

Francuski fudbaler koji trenutno nastupa u Indiji istakao je kako posao u klubu kao što je Real Madrid nosi ogroman pritisak.

"Ovo je dug put, a Zizou je tek na početku. Zidane je bio perfektan igrač i znam da se savršeno razumije u fudbal, ali biti trener u Realu je potpuno drugačija vrsta pritiska. Na početku je trenerske karijere, a počeo je od samog vrha, što nije nimalo lako", istakao je Anelka, koji je zaključio:

"Za Upravu Real Madrida bi vjerovatno bilo najbolje da su na mjestu trenera ostavili Carla Ancelottija".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od dolaska na klupu Real Madrida, Zidane je bilježio više-manje očekivane rezultate sa svojim timom, ali je doživio i pokoji kiks.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.