Mainz 'šokirao' Bayer Leverkusen

Dortmund nakon preokreta savladao Hoffenheim

Endin Čaušević

Ekipa Borussije Dortmund slavila je danas na domaćem terenu protiv Hoffenheima (2:1) nakon preokreta u okviru 23. kola Bundeslige.

Hoffenheim se ove sezone nalazi u teškoj situaciji i izvjesno je da će se ova ekipa do kraja sezone boriti za opstanak. Iako su gosti veći dio utakmice imali prednost, na kraju je Dortmund stigao do preokreta i slavio sa 2:1.

Gostujuća ekipa ekipa stigla je do prednosti u 25. minuti utakmice kada je mrežu domaćih zatresao Rudy. Ovaj igrač otežao je svojim saigračima posao jer je u 60. minuti utakmice dobio direktan crveni karton.

I kada su svi očekivali da će Hoffenheim slaviti u Dortmudu domaći su stigli do izjednačenja. Gundogan je asistirao, a na 1:1 izjednačio je Mkhitaryan. Za potpuni preokret Dortmunda pogodio je Ramos pet minuta kasnije. Konačanih 3:1 postavio je Aubameyang u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić odigrao je cijelu utakmicu za Hoffenheim. Dortmund je i dalje drugi na tabeli Bundeslige sa 54 boda, dok je Hoffenheim predzadnji sa samo 18 bodova.

U drugoj utakmici današnjeg programa Mainz je savladao Leverkusen sa 3:1. Dva gola za domaće dao je Malli, dok je jedan dodao Cordoba. Jedini strijelac za goste bio je Chicharito.

Bundesliga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Dortmund - Hoffenheim 3:1

Mainz - Leverkusen 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.