Aubameyang nezaustavljiv, Dortmund slavio u Leverkusenu

Bundesliga, 22. kolo

Aubameyang nezaustavljiv, Dortmund slavio u Leverkusenu

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda slavili su veoma bitnu pobjedu u gostima god Bayer Leverkusena u derbiju 22. kola Bundeslige rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez većih uzbuđenja, a jedinu priliku imao je Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang čiji je udarac u sudijskoj nadoknadi otišao pored gola.

Ipak, Aubameyang se za taj promašaj iskupio u 64. minuti kada je postigao pogodak na asistenciju Ericka Durma za vodstvo gostiju.

Odmah nakon toga glavni sudac Felix Zwayer je odlučio prekinuti meč. Prvo su se fudbaleri Leverkusena žalili da je prekršaj kojem je predhodio vodeći gol Dortmunda izveden nekoliko metara bliže njihovom golu, da bi se kasnije tome pridružio i njihov trener Roger Schmidt.

Njega je glavni sudac odlučio poslati na tribine, ali je Scmidt to odbio pa je sudac jednostavno izašao sa terena i poslao igrače u svlačionicu.

Ipak, utakmica je nastavljena kroz nekih 10-ak minuta, a igrači Dortmunda su do kraja meča sigurnom igrom utakmciu priveli kraju i slavili veoma bitnu pobjedu.

Bundesliga, 22. kolo: Leverkusen-Dortmund 0:1 (Aubameyang 64')

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi