Juniori bez nastupa protiv Barcelone

Dinamo izbačen iz Lige prvaka!

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izbacila je juniore zagrebačkog Dinama iz Lige prvaka.

Iako su u osmini finala juniori ovog tima izbacili Anderlecht, pobjedom od 2:0, mladi fudbaleri Dinama neće igrati četvrtfinale protiv velike Barcelone.

Protiv belgijskog kluba nastupio je Matija Fintić, koji zbog kartona nije mogao da igra u ovom meču. Iako se Anderlecht nije želio žaliti, te su bili spremni igrati novi meč, UEFA je donijela odluku da izbaci zagrebački tim.

"GNK Dinamo obavještava navijače i javnost da je Uefina Disciplinska komisija donijela odluku da se mlada ekipa Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz Lige prvaka mladih. Dinamo je tako unatoč pobjedi na terenu izbačen iz natjecanja, a u četvrtfinale prolazi Anderlecht", stoji u saopćenju Dinama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Anderlecht će tako usprkos porazu igrati protiv Barcelone, a Dinamo će čekati drugu šansu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.