Gojak donio Dinamu historijski uspjeh

Slijedi utakmica sa Barcelonom

Gojak donio Dinamu historijski uspjeh

Mlade nade Dinama su u okviru osmine finala Lige prvaka za juniore savladali vršnjake Anderlechta.

Dinamo je pod vodstvom Marija Cvitanovića savladao Anderlecht rezultatom 2:0, a prvo poluvrijeme na "Constant Vanden Stock" stadionu proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su Zagrepčani bili za nijansu opasniji protivnik.

Nastavak utakmice bio je potpuno na strani Dinama. Već u 47. minuti Dinamu je prednost nakon asistencije Benkovića donio naš Gojak, da bi u 57. minuti Brekalo udvostručio vodstvo i postavio konačnih 2:0 za Dinamo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovom pobjedom Dinamo je eliminisao Anderlecht iz daljeg takmičenja i u četvrtfinalu Lige prvaka će ugostiti slavnu Barcelonu na Maksimiru.

UEFA Youth League, 1/8:
Anderlecht - Dinamo (Gojak 47', Brekalo 57')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi