Rukometna Premijer liga, 21.kolo

Maglaj na krilima Čičkušića bolji od Čelika

Dino Kurbegović

Rukometaši Maglaja večeras su u sportskoj dvorani na Bilimišću u Zenici pred oko 500 gledatelja, od čega je polovina navijača gostujuće ekipe, u izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici savladali su domaći Čelik rezultatom 35:36 (21:18).

Sjajan rukomet igrao se večeras u Zenici, a za to su se potrudili s jedne strane Kadić, Begagić i Bajramović te s druge Čičkušić, Omerović i Hadžihasić.

Prvo poluvrijeme sjajno su odigrali domaći rukometaši, izabranici Mehmeda Begovca ograničili su napadački učinak ponajboljeg igrača lige Benjamina Čičkušića, koji je stalno imao flastera na sebi. Zahvaljujući u prvom poluvremenu sjajnom Bajramoviću i Begagiću, domaćini su u 28.minuti imali prednost od pet golova razlike 20:15 do kraja poluvremena gosti su postigli tri gola, te se na odmor otišli s prednošću crno-crveni 21:18.

U drugom dijelu očito savjetima gostujućeg trenera Mahmuta Obralića rukometaši Maglaja zaigrali su odličnu odbranu posebno nad Bajramovićem i Begagićem. Raspucao se Benjamin Čičkušić, koji je bio nerješiva enigma za domaće rukometaše, a tome je svakako kumovalo da na iznenađenje mnogih ovaj sjajni rukometaš u drugom dijelu nije imao flastera na sebi.

U 44. minuti Maglaj je došao do preokreta i prvog vodstva na utakmici, bilo je 27:28, do kraja utakmice smo gledali sjajan i neizvjestan rukomet. Igralo se gol za gol, a minut prije kraja bilo je 35:35, onda je najbolji igrač utakmice Benjamin Čičkušić uzeo loptu u svoje ruke i preko ruku četvorice igrača Čelika pogodio za 35:36. Ostalo je bilo još 30-tak sekundi, domaćini su pokušali izjednačiti, par sekundi prije kraja šutirao je Begagić, ali Hadžihasić čudesnim refleksom donosi pobjedu Maglaju.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Benjamin Čičkušić sa nevjerovatnih 14 golova, Jasmin Omerović je postigao osam, a Edo Mehinagić pet golova. Ne smijemo zaboraviti ni 10 odbrana Jasmina Hadžihasića, ali zanimljivo da su sve bile u drugom poluvremenu.

U redovima poražene ekipe Davor Kadić je postigao devet, Aldin Begagić i Edin Bajramović po sedam, te Mirza Dervenčić pet golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaju je večerašnja pobjeda bila 16 u prvenstvu uz pet poraza, dok su Zeničani u 20 odigranih utakmica ostvarili devet pobjeda i 11 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.