Trener juniora Sarajeva

Alagić: Imamo kvalitetnu generaciju za prvi tim

I juniori FK Sarajeva danas su slavili pobjedu nad kolegama iz Travnika, a junak pobjede bio je kapiten Anes Vazda koji je pogotkom u devetoj minuti donio tri boda na Koševo. 

Sarajevo je imalo više od igre, ali i mladi Veziri su pokazali veliku borbenost te stvorili nekoliko lijepih prilika. Viđena je borbena utakmica na veoma lošem terenu u Novom Travniku te je prava sreća da niko od aktera na terenu nije zadobio težu povredu.

"Prije svega želim da se zahvalim domaćinu na gostoljubivosti, a mislim da je na ovom teškom terenu bilo teško razviti igru jer mi kroz pas igru pokušavamo da dođemo do gola a danas je to bilo nemoguće. Osjetilo se to na našoj igri i mislim da je ovakav teren više pogodavao ekipi Travnika. Imali smo opet tri-četiri dobre prilike i da smo to riješili ranije i utakmicu bi sigurno lakše priveli kraju", kazao je za SportSport.ba trener juniora FK Sarajevo Sanjin Alagić.

Pred njegovom ekipom slijedi nekoliko jako bitnih utakmica. Optimizma ne nedostaje.

"Sada u srijedu igramo kup sa Zvijezdom, a poslije toga je Široki i Zrinjski te će te utakmice odrediti naš put u nastavku sezone. Nadam se da imamo snage i kvaliteta da se uključimo u borbu za vrh. Cilj Akademije nije rezultat, nego proizvodnja tih mladih igrača koji će sutra biti na raspolaganju našem prvom tim i da je bio bolji teren vidjeli bi koliko tu ima kvaliteta. Mislim da imamo jako kvalitetnu generaciju, i u kadetima i juniorima, te sam siguran da će veliki broj ovih momaka biti u budućnosti na raspolaganju prvom timu", dodao je Alagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.