Drina nemoćna na Koševu

Pobjeda juniora Sarajeva

Drina nemoćna na Koševu

Midhat Šljivak

Juniori FK Sarajevo savladali su Drinu iz Zvornika s 2:0 u susretu 16. kola Premijer lige BiH.

Pobjednik ovog meča odlučen je nakon prvih 45 minuta, kada je Bordo tim postigao oba gola na današnjem meču.

Do vodstva domaći stižu u 23. minuti. Mrežu golmana gostiju Stefana Stojanovića pogađa Hamza Čataković za prednost od 1:0.

Novi gol u mreži gostiju viđen je u 35. minuti meča. Anes Vazda je precizan za povećanje vodstva na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a iako je u nastavku bilo još pokušaja i prilika, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:0 za Sarajevo.

Na kraju treba dodati da se početkom susreta povrijedio Adnan Osmanović, koji je prije nekoliko mjeseci priključen prvom timu za kojeg je postigao dva pogotka, po jedan u Kupu i prvenstvu.

Juniorska Premijer liga, 16. kolo:

Sarajevo - Drina 2:0 (Čataković 23', Vazda 35')

Sarajevo: Trifković, Mićunović, Zeljković, Vazda, Čataković, Osmanović, Smajlagić, Krajišnik, Đurić, Rastoder, Škrijelj.

Drina: Stojanović, Aleksić, Zekić, Biberdžić, Lukić, Omerović, Gajić, Simić, Junuzović, Smajlović, Radić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi