Široki - Zrinjski 3:4

Ljepotica sezone: Sedam golova i pobjeda Zrinjskog na Pecari

Edmir Škorić

Široki i Zrinjski odigrali su ljepoticu sezone i jednu od najboljih utaakmica u Premijer ligi svih vremena, a nakon velikih preokreta meč je završen rezultatom 4:3 u korist gostiju.

Često nam hercegovački derbi ponudi hrpu iznenađenja, a na Pecari je danas viđeno sedam golova i jedna potpuno luda i uzbudljiva utakmica, definitivno i najbolja u ovih 20 kola Premijer lige BiH i jedna od najboljih od nastanka Premijer lige.

Nakon samo 15 minuta igre Široki je vodio 2:0, ali je na kraju domaći tim morao da čestita boljem - gostujućem timu.

Krenimo redom. Već u šestoj minuti Krstanović šutira, Karačić sjajno brani, ali se lopta odbija do Crnova, koji s desetak metara zabija za radost domaćih navijača. U 14. minuti robusni Krstanović koristi grešku Laštre, pa pogađa za 2:0.

Baraban je imao dobru šansu u 19. minuti, ali je sjajnu kontru domaćih upropastio potezom viška, a onda je uslijedio prekid zbog bakljade. U 30. minuti penal za goste iz Mostara. Ćorić je srušio rukama Todorovića, a Mešanović je bio precizan s 11 metara.

Kod rezultata 2:1 otišlo se na odmor, a najbolje smo vidjeli u nastavku. Već u trećoj mminuti drugog dijela Zrinjski stiže do izjednačenja. Petrak je pogodio tako što mu je asistirao Mešanović, koji je loptu zakačio glavom nakon ubačaja iz kornera.

Todorović je u 49. minuti krenuo sam prema golu Širokog, ali se spetljao. U 55. minuti zicer za iskusnog stopera Pandžu, Karačić spašava Zrinjski. Veliku šansu Široki je imao preko Krstanovića u 59. minuti, no njegov udarac s bijele tačke brani nevjerovatni Karačić.

U posljednjih pola sata prava drama. Todorović je u 69. minuti postigao majstorski pogodak za veliki preorket Plemića. Žeravica je sjajno gađao iz slobodnjaka u 74. minuti, no Soldo na visini zadatka.

Široki nije odustao ni nakon što je prokockao dva gola prednosti, pa je u 76. minuti Pandža nakon ubačaja iz kornera glavom pogodio za novo izjednačenje. Krstanović je imao dobru šansu u 80. minuti, odbranio je Karačić fenomenalnom paradom.

Crnov i Pandža sjajno prijete na gol Zrinjskog, prvi put Karačić brani, drugi put je Pandža neprecizan. Duboko u sudijskoj nadoknadi rezervista Filip Arežina zabija za veliko slavlje Mostaraca.

Zrinjski je sada na bod od vodeće Slobode.





 



Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.