Široki - Zrinjski: Ovaj put remi nikom ne odgovara

Igrat će se na pobjedu

Široki - Zrinjski: Ovaj put remi nikom ne odgovara

Edmir Škorić

Na Pecari će danas biti odigran jedan od derbija 20. kola Premijer lige BiH.

Široki Brijeg želi da prekine tu po njih negativnu tradiciju protiv Zrinjskog i svi se boje da ne završi još jednom neriješeno, pošto je u zadnja tri meča rezultat bio 0:0, 1:1, 0:0. 

Ovaj put, Zrinjskom bi opet bod vjerovatno bio slađi, no i jedni i drugi priželjkuju pobjedu. Škripari su Široki oblijepili plakatima i transparentima, traže dolazak svih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu da dođu bodriti izabranike Slavena Muse.

Ovo je od osnivanja Premijer lige 28. hercegovački derbi, a Široki je nešto uspješniji sa 12 pobjeda, šest remija i devet poraza z gol razliku 41:31. Najveću pobjedu u ovim duelima ostvario je Široki 2002/03., kada je bilo 4:0.

"Nakon jednog derbija, na redu je drugi. Bit će teško, osobito zbog vremena, pa će teren biti težak. Ali, kako bude nama, tako će biti i Zrinjskom. Tim se uvjetima moramo prilagoditi, igrati borbeno i agresivno ako želimo pobijediti",  kazao je trener Širokog Slaven Musa.

Musa nema problema s povredama, sastav bi trebao biti poprilično sličan onom koji je istrčao na Grbavici protiv Želje prošlog vikenda (0:2).

"Nakon Sarajeva, čeka nas novi derbi, protiv izuzetno kvalitetne ekipe. Očekujemo tešku utakmicu, koja nosi i pitanje prestiža. Nadam se da ćemo smanjiti greške iz zadnje utakmice. Svaka utakmica je važna, pa tako i ova koja je pred nama. Pobjeda bi nam puno zančila na psihološkom nivou, a i udaljili bi jednog konkurenta od titule. Zbog suspenzije nema Radulovića i Blajića, ostali su na raspolaganju. Široki će sigurno pokušati izvršiti pritisak na nas, a mi im ne smijemo dati puno prostora kad imaju loptu. Važan će biti i teren, najavili su kišu, tako da ćemo morati i na to računati", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Široki - Zrinjski igra se od 15 sati uz direktan prijenos na  Areni Sport 1. Utakmicu će suditi sarajevski arbitar Irfan Peljto. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije