Široki i Zrinjski oduševili bh. javnost

Poraženih nema: Na Pecari je pobijedio bh. fudbal

Adnan Beganović

Komletirano je 20. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje nam je donijelo i najboilju utakmicu sezone i sasvim sigurno jednu od najboljih u Premijer ligi svih vremena.

Posljednji susret 20. kola Premijer lige BiH i ujedno jedan od derbija kola, onaj između Širokog Brijega i Zrinjskog opravdao je sva očekivanja, a oni koji su se putem malih televizijskih ekrana odlučili pratiti neki od mečeva iz evropskih liga imaju za čim žaliti.

Izabranici Slavena Muse i Vinka Marinovića za devedeset minuta na terenu su pokazali sve ono zbog čega je danas fudbal ustvari najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Iako teren nije bio u idealnom stanju, igrači obje ekipe su pružili svoj maksimum, susret je obilovao dobrim potezima, borbenom igrom, sjajnim golmanskim intervencijama i sasvim korektnim suđenjem.

Na susretu je postignuto čak sedam pogodaka, gosti su na samom otvaranju primili dva pogotka, no do 70. minute su postigli tri i rezultat su preokrenuli u svoju korist s tim da je kod 2:2 Široki imao jedanaesterac, kojeg u pogodak nije pretvorio Ivan Krstanović.

No, ni to nije bio kraj uzbuđenjima, kakva se rijetko viđaju na nekim od najvećih evropskih derbija. Širokobriježani su uspjeli izjednačiti i kada se očekivao kraj susreta, duboko u sudijskoj nadoknadi, Filip Arežina je donio pobjedu Plemićima.

Fenomenalna utakmica za koju su podjednako zaslužne obje ekipe koje su na teren istrčale otvorenog garda i koje su od prvog sudijskog zvižduka igrale za gol više.

Hercegovački derbi je utakmica o kojoj će se još mnogo pričati, o greškama ili dobrim potezima trenera vodit će se rasprava uz kafu, pivo ili sok, a iako je jedna od ekipa teren napustila pognutih glava, poraženih večeras na Pecari nije bilo.

Pobijedio je fudbal, pobijedila je Premijer liga Bosne i Hercegovine koja se često omalovažava, kojoj se uvijek traže mane, a sve dobre stvari, kojih doista ima, pokušavaju su gurnuti pod tepih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ljubitelji domaćeg fudbala danas su došli na svoje i za nadati se da će do kraja prvenstvva utakmica približnog kvaliteta biti još mnogo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.