Ljepotica sezone: Sedam golova i pobjeda Zrinjskog na Pecari

Široki - Zrinjski 3:4

Ljepotica sezone: Sedam golova i pobjeda Zrinjskog na Pecari

Edmir Škorić

Široki i Zrinjski odigrali su ljepoticu sezone i jednu od najboljih utaakmica u Premijer ligi svih vremena, a nakon velikih preokreta meč je završen rezultatom 4:3 u korist gostiju.

Često nam hercegovački derbi ponudi hrpu iznenađenja, a na Pecari je danas viđeno sedam golova i jedna potpuno luda i uzbudljiva utakmica, definitivno i najbolja u ovih 20 kola Premijer lige BiH i jedna od najboljih od nastanka Premijer lige.

Nakon samo 15 minuta igre Široki je vodio 2:0, ali je na kraju domaći tim morao da čestita boljem - gostujućem timu.

Krenimo redom. Već u šestoj minuti Krstanović šutira, Karačić sjajno brani, ali se lopta odbija do Crnova, koji s desetak metara zabija za radost domaćih navijača. U 14. minuti robusni Krstanović koristi grešku Laštre, pa pogađa za 2:0.

Baraban je imao dobru šansu u 19. minuti, ali je sjajnu kontru domaćih upropastio potezom viška, a onda je uslijedio prekid zbog bakljade. U 30. minuti penal za goste iz Mostara. Ćorić je srušio rukama Todorovića, a Mešanović je bio precizan s 11 metara.

Kod rezultata 2:1 otišlo se na odmor, a najbolje smo vidjeli u nastavku. Već u trećoj mminuti drugog dijela Zrinjski stiže do izjednačenja. Petrak je pogodio tako što mu je asistirao Mešanović, koji je loptu zakačio glavom nakon ubačaja iz kornera.

Todorović je u 49. minuti krenuo sam prema golu Širokog, ali se spetljao. U 55. minuti zicer za iskusnog stopera Pandžu, Karačić spašava Zrinjski. Veliku šansu Široki je imao preko Krstanovića u 59. minuti, no njegov udarac s bijele tačke brani nevjerovatni Karačić.

U posljednjih pola sata prava drama. Todorović je u 69. minuti postigao majstorski pogodak za veliki preorket Plemića. Žeravica je sjajno gađao iz slobodnjaka u 74. minuti, no Soldo na visini zadatka.

Široki nije odustao ni nakon što je prokockao dva gola prednosti, pa je u 76. minuti Pandža nakon ubačaja iz kornera glavom pogodio za novo izjednačenje. Krstanović je imao dobru šansu u 80. minuti, odbranio je Karačić fenomenalnom paradom.

Crnov i Pandža sjajno prijete na gol Zrinjskog, prvi put Karačić brani, drugi put je Pandža neprecizan. Duboko u sudijskoj nadoknadi rezervista Filip Arežina zabija za veliko slavlje Mostaraca.

Zrinjski je sada na bod od vodeće Slobode.





 



Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 


Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi