Foto: Klix.ba

Veznjak Zrinjskog za SportSport.ba

Tomić: Ovakve utakmice se igraju jednom u životu

Edmir Škorić

U "utakmici svih utakmica Premijer lige BiH" Zrinjski je, kao gost, savladao Široki Brijeg s 4:3.

Širokobriježani su vodili 2:0, potom je Zrinjski imao 3:2, pa je bilo 3:3 i onda u sudijskoj nadoknadi Filip Arežina zabija za tri velika boda Plemića. 

A ne treba zaboraviti ni da je Široki promašio penal kod 2:2. Preciznije, Ivanu Krstanoviću je Goran Karačić 'skinuo' udarac s bijele tačke.

"Ovakve utakmice se igraju jednom u životu. Mogu reći da su svi gledatelji gledali odličnu predstavu na Pecari, a obje ekipe su pružile sjajnu igru. Loše smo otvorili utakmicu, Široki nas je uhvatio na brzinu i poveo 2:0. Nakon toga smo zaigrali dosta bolje i čim smo smanjili na 2:1, znali smo da možemo do preokreta", rekao je prvotimac Zrinjskog Tomislav Tomić za SportSport.ba, dodavši:

"U drugom dijelu smo izašli visoko na odbranu Širokog. Bili smo bolji i zasluženo smo stigli do izjednačenja. Nakon toga, bilo je šansi na obje strane, ali mi smo bili nešto sretniji i spretniji i došli smo do velika tri boda. Pokazali smo karakter, pokazali smo veću želju i mislim da smo zasluženo pobijedili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je sada na bod od Slobode, a u 21. kolu Premijer lige gostuju Čeliku, a onda dočekuju Rudar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.