Poraženih nema: Na Pecari je pobijedio bh. fudbal

Široki i Zrinjski oduševili bh. javnost

Poraženih nema: Na Pecari je pobijedio bh. fudbal

Adnan Beganović

Komletirano je 20. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje nam je donijelo i najboilju utakmicu sezone i sasvim sigurno jednu od najboljih u Premijer ligi svih vremena.

Posljednji susret 20. kola Premijer lige BiH i ujedno jedan od derbija kola, onaj između Širokog Brijega i Zrinjskog opravdao je sva očekivanja, a oni koji su se putem malih televizijskih ekrana odlučili pratiti neki od mečeva iz evropskih liga imaju za čim žaliti.

Izabranici Slavena Muse i Vinka Marinovića za devedeset minuta na terenu su pokazali sve ono zbog čega je danas fudbal ustvari najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Iako teren nije bio u idealnom stanju, igrači obje ekipe su pružili svoj maksimum, susret je obilovao dobrim potezima, borbenom igrom, sjajnim golmanskim intervencijama i sasvim korektnim suđenjem.

Na susretu je postignuto čak sedam pogodaka, gosti su na samom otvaranju primili dva pogotka, no do 70. minute su postigli tri i rezultat su preokrenuli u svoju korist s tim da je kod 2:2 Široki imao jedanaesterac, kojeg u pogodak nije pretvorio Ivan Krstanović.

No, ni to nije bio kraj uzbuđenjima, kakva se rijetko viđaju na nekim od najvećih evropskih derbija. Širokobriježani su uspjeli izjednačiti i kada se očekivao kraj susreta, duboko u sudijskoj nadoknadi, Filip Arežina je donio pobjedu Plemićima.

Fenomenalna utakmica za koju su podjednako zaslužne obje ekipe koje su na teren istrčale otvorenog garda i koje su od prvog sudijskog zvižduka igrale za gol više.

Hercegovački derbi je utakmica o kojoj će se još mnogo pričati, o greškama ili dobrim potezima trenera vodit će se rasprava uz kafu, pivo ili sok, a iako je jedna od ekipa teren napustila pognutih glava, poraženih večeras na Pecari nije bilo.

Pobijedio je fudbal, pobijedila je Premijer liga Bosne i Hercegovine koja se često omalovažava, kojoj se uvijek traže mane, a sve dobre stvari, kojih doista ima, pokušavaju su gurnuti pod tepih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ljubitelji domaćeg fudbala danas su došli na svoje i za nadati se da će do kraja prvenstvva utakmica približnog kvaliteta biti još mnogo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi