Elyounoussi na meti engleske ekipe

Leicester dovodi Mahrezovog nasljednika

Endin Čaušević

Fudbaler Leicestera Riyad Mahrez na kraju sezone najvjerovatnije napustit će ekipu Lisica.

Leicester ove sezone pruža sjajne partije, a Mahrez je jedan od najboljih igrača ove ekipe. Svojim paritijama skrenuo je pažnju mnogih evropskih klubova i na kraju sezone najvjerovatnije će napustiti engleski ekipu. 

Prema pisanju ESPN-a čelnici Leicestera našli su zamjenu za Mahreza, a u ovu ekipu trebao bi stići fudbaler Moldea Mohamed Elyounoussi. 

Ovaj 21-godišnji fudbaler u Molde je stigao na ljeto 2014. godine iz Sarpsborga, a u 78 utakmica za Molde postigao je 36 golova. On je ove sezone u Evropskoj ligi uspio da postigne sedam golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još uvijek nije poznato koliko bi ovaj fudbaler mogao koštati Leicester. Elyounoussi s Moldeom ima ugovor do ljeta 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.