Poznato koliko iznosi otkupna klauzula Jamiea Vardyja

Leicester će pustiti Vardyja za 30 miliona funti

Poznato koliko iznosi otkupna klauzula Jamiea Vardyja

Endin Čaušević

Napadač Leicestera Jamie Vardy zbog svojih sjajnih igara u ovoj sezoni nalazi se na meti mnogih evropskih klubova.

Vardy je trenutno najbolji strijelac Premiershipa, te je jedan od najzaslužniji za sjajne rezultate Leicestera ove sezone. Ovaj napadač prije nekoliko mjeseci produžio je ugovor sa Lisicama, a engleski mediji uspjeli su saznati visinu otkupne klauzule u njegovom ugovoru.

Engleski napadač prema novom ugovoru u Leicesteru sada sedmično zarađuje 80,000 funti što je duplo više od prethodnog ugovora. Poznato je da se nalazi na meti mnogih klubova, a njegova klauzula iznosi čak 30 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati da je Leicester Vardyja platio samo jedan milion funti kada je došao iz Fleetwoos Towna. Vardy sa Leicesterom ima ugovor do ljeta 2019. godine, ali bi već na kraju ove sezone mogao napustiti Lisice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi