Priznanje za legendu FK Sarajevo

Mirsad Fazlagić dobio Šestoaprilsku nagradu

Edmir Škorić

Ovogodišnji dobitnici Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 2016. godinu su Mirsad Fazlagić, Jovan Divjak, Hadžan Konjo i Milomir Kovačević Strašni.

Ove godine po prvi put je primjenjena nova procedura glasanja gdje se Gradsko vijeće glasanjem opredjeljuje za kandidate. Nagradu je, između ostalih, dobio i legendarni igrač FK Sarajevo Mirsad Fazlagić.

"Nakon obavljenog tajnog glasanja Gradsko vijeće je donijelo odluku da se ove godine Šestoaprilska nagrada dodijeli u oblasti zdravstva doktor Hadžan Konjo, sa 20 glasova, zatim u oblasti kulture i umjetnosti Milomir Kovačević Strašni sa 18 glasova, iz oblasti sporta Mirsad Fazlagić i u drugim oblastima rada i stvaralaštva Jovan Divjak", potvrdio je za Klix.ba Miroslav Živanović, član Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ključ grada Sarajeva za ovu godinu dobio je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. Pored svečanih plaketa, dobitnici nagrada dobit će i po 7.000 KM na svečanoj sjednici Gradskoj vijeđa na dan oslobođenja Saraeva, 6. aprila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.