Hurem: Nije nas uspavala prednost od 11 bodova

Bordo dame se neće opustiti

Hurem: Nije nas uspavala prednost od 11 bodova

Edmir Škorić

Na četvrtom turniru za klubove Premijer ženske lige BiH, koji je održan u Zenici, pripao je igračicama SFK 2000 Sarajevo.

Nogometašice SFK 2000 su u grupnoj fazi pobijedile Gradinu sa 5:0, Modriču sa 6:2, te Radnik iz Bijeljine sa 5:0, da bi u polufinalu remizirale protiv Brčkog, ali su na penale prošle dalje.

U finalu su izabranice Samire Hurem slavile protiv Banjalučanki sa 3:2. Najboljom golmanicom turnira proglašena je Almina Hodžić iz redova bordo tima.

“Dobra organizacija turnira i kvalitetna igra. Mi smo, tako reći, konkurenciju u malom fudbalu prevazišle. Igrale smo sa mlađim timom, čisto kako bi one dobile svoju promociju i priliku za igranjem i to se pokazalo uspješnim. Pohvalila bih i druge klubove, posebno Banja Luku, čije su igračice pokazale kvalitet. Atmosfera je bila dobra i za nas turnir predstavlja dobru uvertiru pred nastavak prvenstva”, kazala je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

Uskoro počinje i proljetni dio prvenstva za nogometašice u BiH.

“Na zimsku pauzu smo otišle kao prvoplasirana ekipa, sa 11 bodova prednosti, ali nas bodovna prednost nije uspavala. Fokusirane smo na rad i na uvođenje novih stvari i metoda u trenažni proces. Razmišljamo već o internacionalnom takmičenju. Držimo koncentraciju na visokom nivou i dobro je što drugi klubovi rade, što konkurencija jača.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spomenimo i to, da će igrače SFK 2000 Sarajevo generalnu provjeru uoči početka sezone igrati u subotu, u trening kampu FK Sarajevo, protiv prvakinja Crne Gore, ekipe Brežnica, a nakon utakmice, planirano je da obje ekipe dođu na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” i bodre fudbalere Sarajeva na domaćoj utakmici protiv Čelika, koja je na rasporedu u subotu, 5. marta sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti