Makedonac se osramotio

Kakav je to golman koji primi 37 golova iz 38 šuteva?

Ako je vjerovati zvaničnoj statistici SEHA lige, makedonski golman Krste Kostevski se propisno obrukao u susretu svoje MAKS Strumice protiv Veszprema.

Utakmicu koja je pripala mađarskom klubu koji je slavio sa 37:23 obilježilo je neviđeno loše izdanje golmana makedonskog vicešampiona, koji je primio 37 golova iz 38 šuteva.

Statistički podatak koji se može pronaći na zvaničnoj stranici SEHA lige djeluje nerealno, a o njemu su se raspisali i makedonski mediji, koji su posebno razapeli trenera Vanču Trendafilova, koji nesretnog Kostevskog nijednom nije izveo iz igre!

"Bukvalno se može reći da su Strumičani igrali bez glmana, s obzirom da su Mađari pogodili sve što su šutnuli. Da ironija bude još veća, Trendafilov nijednom u igru nije uveo rezervnog golmana Dimitrova, iako je vidio da je Kostevskog ne ide", navodi se na jednom tamošnjem portalu.

Ovaj klub su tokom zimske pauze napustili golmani Blagojče Trajkovski i Aleksandar Stojanovski, a i više je nego očito da je njihovo napuštanje kluba ozbiljan hendikep za MAKS Strumicu.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Inače, ovaj klub je nakon 17 odigranih utakmica ubjedljivo posljednjeplasirana ekipa u SEHA ligi sa omjerom od 15 poraza i svega dva remija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.