Neraskidivi tandem osvojio zajedno deset titula

Ibrahimović i Maxwell postigli nevjerovatan rekord

D. Vejo
Teme:

Za petnaest godina prijateljstva Ibrahimović i Maxwell igrali su u četiri kluba i osvojili deset titula, a u najavi je i 11.

Sve je počelo od Ajaxa. Centaršutevi sa lijeve strane Maxwella i pospremanje lopte u mrežu od strane Zlatana Ibrahimovića kao napadača odlična je formula za uspjeh. To najbolje znaju i veliki klubovi kroz koje je ovaj ubojiti dvojac prošao. U dresu Ajaxa, Šveđanin i Brazilac osvojili su dvije titule.

Nakon što su sa Ajaxom pokorili Holandiju, tandem prelazi u Inter s kojim osvajaju tri titule. Uvidjevši kako funkcionišu, želja da ih u svojim redovima vide imali su i čelnici Barcelone. U crveno-plavom timu Ibrahimović i Maxwell upisali su svega jedan trofej i to onaj namijenjen prvaku države.

Njihova neraskidiva veza nastavlja se i dalje. Na red je došla Francuska i PSG gdje trenutno igraju. Na Park prinčeva napadač i lijevi bek su donijeli čak četiri titule što nije ni malo zanemariva cifra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U najavi je i 11. zajednički trofej iz razloga što se fudbaleri PSG-a nalaze na prvoj poziciji na tabeli sa 25 bodova više u odnosu na prvog partioca Monaco, čime je praktično titula najboljeg u zemlji osigurana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.