Argentinac svojom izjavom iznenadio medije

Simeone otkrio ko bira izvođače penala za Atletico

Endin Čaušević

Ekipa Atletico Madrida sinoć je nakon penala savladala PSV u revanšu osmine finala Lige prvaka.

Atletico Madrid je uz dosta muke stigao do plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. Po drugi put zaredom u ovu fazu takmičenja plasirali su se nakon boljih izvođenja penala.

Trener madridske ekipe Diego Simeone nakon utakmice izjavio je da je iznennađen kako su njegovi igrai dobro izvodili penale s obzirom da to nikad ne vježbaju na treningu.

"Ma to je gubljenje vremena, stvarno nema smisla vježbati penale. Mi to nikad ne radimo, ni na treningu, a ni poslije treninga", rekao je Simeone.

Argentinski stručnjak iznenadio je španske medije s izjaviom da on nije birao izvođače penala u sinoćnjoj utakmici protiv PSV-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja ne odlučujem ko će izvoditi penale, to radi moj pomoćni trener Burgos. Njemu se trebamo zahvaliti jer je on izabrao izvođače penala i za ovu, a i za prošlu godinu", dodao je Simeone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.