Mladost - Široki 1:0

Mladost pobijedila u Kaknju, ali Široki slavi

Edmir Škorić

Mladost nije uspjela da napravi senzaciju u Kaknju, pa se Široki uz Slobodu i Radnik plasirao u polufinale.

Širokobriježani su na Pecari prije sedam dana slavili s 3:1, pa se nisu morali previše mučiti da u Kaknju sačuvao stečenu prednost. Doduše, u zadnjih nekoliko minuta su strepili, budući da je Mladost uspjela da povede u 86. minuti.

Ramović je na početku imao šansu za Mladost, ali nije bio dovoljno precizan. Asanović u šestoj ne koristi poklon Karačića, koji je dao kratku loptu za golmana Bilobrka. U 15 minuti prijeti i Šišić gostima.

Kasnije je Široki preuzeo incijativu, a u 36. minuti Ćorluka ne koristi dobru priliku za tim Slavena Muse. 

U nastavku bez previše uzbuđenja, da bi se u 86. minuti "zakuhalo". Muslimović je napucao jednog igrača Širokog u ruku u šesnaestercu gostiju, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Šišić je bio preczan. 

Krenula je domaća momčad na sve ili ništa, ali nije uspjela da postigne i drugi gol, koji bi joj donio veliko polufinale Kupa.

Mladost - Široki 1:0 (Šišić 86 - penal)

MLADOST: Lalić, Gačan, Šišić, Musić, Hrelja, Rizvanocić, Pašagić, Husić, Ramović, Isaković, Asanović. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Krstanović, Ivanković, Landeka, Ćorluka, Kožulj, Ajayi, Karačić, Bralić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.