Zasjedala Disciplinska komisija N/FSBiH

Široki Brijeg, Mijo Jelić i Slaven Musa žestoko kažnjeni

Disciplinska komsija N/FSBiH na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu rješavala je disciplinske predmete iz svoje nadležnosti. 

U prostorijama krovne kuće bh. fudbala donosile su se odluke vezane za NK Široki Brijeg čiji su se čelnici, protivno pravilnicima N/FSBiH, putem medija javno oglašavali u vezi sa suđenjem u susretu 20. kola protiv Zrinjskog (3:4). 

Kako saznaje SportSport.ba, na osnovu jednog od članova pravilnika Disciplinska komisija N/FSBiH je kaznila Široki Brijeg sa 4.000 KM, kao i sa 2.000 KM manje predsjednika kluba Zlatana Miju Jelića, a neprimjerene izjave u medijima trenera Slavena Musu koštale su 800 KM. 

Prijava protiv Josipa Bevande, jednog od čelnika Širokog Brijega, odbijena je u istom slučaju, a vrijedi dodati da su sve odluke donesene jednoglasno na današnjem sastanku Disciplinske komisije N/FSBiH na kojem je opravdano bio odsutan Vlado Rogić koji se trenutno ne nalazi u našoj zemlji.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve ove informacije za SportSport.ba je potvrdio i predsjednik Disciplinske komsije Goran Kosorić, a bitno je također naglasiti da novac od izrečenih kazni ide za razvoj omladinskog fudbala u BiH.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.