Brazilac ostao u Italiji

Anderson: Lazio je spriječio transfer u United

Brazilski reprezentativac Felipe Anderson otkrio je da je Lazio zaustavio njegov prelazak u Manchester United. 

Louis van Gaal je već duže vrijeme zainteresovan za Andersona, a nakon što je Lazio u augustu odbio ponudu tešku 50 miliona eura, interes Manchester Uniteda je bio prisutan i u zimskom prijelaznom roku. 

"Kada se bliži prijelazni rok uvijek ima puno toga za pričati o budućnosti. Već dvije godine moje ime se povezuje s nekoliko evropskih klubova. Međutim, ja nastavljam raditi i misliti samo na Lazio jer u suprotnom riskiram da me takve teme odvuku od ciljeva", kazao je Anderson.

Anderson, koji će ubrzo napuniti 23 godine, osvrnuo se i na Manchester United. 

"Bila je konkretna ponuda Manchester Uniteda prošle godine, Lazio je to i potvrdio, no klub me odlučio zadržati kako bi imali dobru sezonu. Nažalost, to nam je uspjeva, ali radimo naporno i vidjet ćemo šta će donijeti budućnost", istakao je na kraju Felipe Anderson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Anderson je zabio šest golova i upisao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.