Madriđani prošli u četvrtfinale

Real Madrid u direktnom okršaju izbacio Khimky

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Eurolige nakon večerašnje pobjede protiv Khimkyja rezultatom 83:70.

Real je ovaj direktni okršaj za četvrtfinale otvorio mnogo bolje te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 33:28. Druga dionica donijela je izjednačenu košarku pa su domaći na odmor otišli sa pet poena prednosti.

Treća četvrtina donijela je mnogo grešaka na obje strane, a Real ju je riješio u svoju korist sa 12:9. Madriđani su do samog kraja meča uspjeli dodatno povećati prednost te na kraju slaviti sigurnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Yaycee Carroll sa 23 poena, dok je Felipe Reyes dodao 18. S druge strane, Tyrese Rice je ubacio 24 koša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.