Derbi večeri pripao Panathinaikosu, Real i Laboral sigurni

TOP 16 faza Eurolige

Derbi večeri pripao Panathinaikosu, Real i Laboral sigurni

Odigrane su i tri posljednje utakmice današnjeg programa TOP 16 faze Eurolige.

Real Madrid je na gostovanju u Njemačkoj došao do pobjede nad Brose Basketsom rezultatom 90:86. Goste iz Madrida su do pobjede vodili Sergio Llull sa 21 i Felipe Reyes sa 18 ubačenih poena, dok je u redovima poraženog tima najbolji bio Radius Miller sa 20 poena.

Ekipa Laboral Kutxe je pred svojim navijačima savladala Žalgiris rezultatom 71:65, a junaci pobjede španskog tima bili su Adams sa 17, Bourousis sa 16 i Causer sa 14 poena. U ekipi Žalgirisa su po 13 poena ubacili Vougioukas i Jankunas.

U derbiju večeri odigranom u Atini, Panathinaikos je rezultatom 76:71 savladao Fenerbahče, koji je nakon osam kola i dalje prvoplasirani tim u grupi E.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedi grčkog tima najviše su se istakli Williams sa 14 i Raduljica sa 13 poena, dok je u ekipi Fenera bolji od ostalih bio Udoh sa 19 ubačenih poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti