Conte ima velike planove

Po pojačanje u Madrid: Chelsea sprema mega-transfer?

Prema pisanju pojedinih britanskih medija, Chelsea je za ljetni prelazni rok spremio jedan mega-transfer.

Na meti Plavaca nalazi se defanzivac Real Madrida Sergio Ramos, u kojem na Stamford Bridgeu vide pravog nasljednika za Branislava Ivanovića, koji će napustiti London.

Sergio Ramos ima 30 godina i može igrati na pozicijama stopera i desnog beka, a to je upravo nešto što treba Chelseaju nakon odlaska Ivanovića i Terryja. Ove sezone je u dresu Real Madrida odigrao 25 utakmica uz dva postignuta gola i jednu asistenciju.

Chelsea će za dovođenje Ramosa morati poslati veoma izdašnu ponudu Real Madridu, a vrijednost ovog fudbalera procjenjuje se na 40 miliona eura. Aktuelni ugovor sa kraljevskim klubom Ramosu važi do 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko u ovim špekulacijama ima istine, pokazat će vrijeme, ali je definitivno jasno da Antonio Conte sprema velike stvari. Bit će zanimljivo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.