City ubjedljiv protiv Chelseaja

Hat-trick Aguera za pobjedu Cityja na Stamford Bridgeu

Endin Čaušević

Ekipa Manchester Cityja nastavila je sjajnu formu današnjom pobjedom na gostovanju protiv Chelseaja (3:0).

City je danas u okviru 34. kola engleske Premier lige slavio na Stamford Bridgeu sa ubjeldjivih 3:0. Nakon što su se plasirali u polufinale Lige prvaka, fudbaleri Cityja dobru formu prenijeli su i na domaće prvenstvo.

Gosti su do prednosti stigli u 33. minuti utakmice kada je nakon sjajne kontre i asistencije De Bruynea mrežu Courtoisa zatresao Sergio Aguero.

U drugom poluvremenu domaća ekipa pokušala je da stigne do izjednačenja, ali nisu imali lijek za odbranu Cityja. U 54. minuti gosti su udvostručili svoju prednost, a strijelac je ponovo bio Aguero.

Desetak minuta prije kraja utakmice crveni karton dobio je Courtois nakon što je skrivio penal, a u igru je ušao bh. golman Asmir Begović.

Isti igrač je zadao posljednji udarac ekipi Guusa Hiddinka kada je iz penala deset minuta prije kraja hat-trickom postavio konačnih 3:0.

Manchester City je treći na tabeli Premier lige sa 60 bodova, dok je aktuelni prvak Engleske, Chelsea, na desetom mjestu sa 44 boda. 

Premier liga, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Manchester City 0:3


Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.