Prvotimac Sarajeva pred derbi

Bekić: Željezničar će se više istrošiti protiv Slobode

Sarajevo će u nedjelju u okviru 26. kola BHT Premijer lige BiH na domaćem terenu ugostiti Željezničar.

Ovo će ujedno biti i najveći bosanskohercegovački derbi, a uoči utakmice u izjavi za medije igrač Almir Bekić je istakao da Sarajevu najveća opasnost prijeti od Bekrića i Stevanovića, koje je ocijenio kao ključne igrače Plavih.

"Derbi ko derbi. Teška utakmica u kojoj ne igra ulogu forma i mjesto na tabeli. Mi smo sad u boljoj formi, ostvarili smo pobjede u posljednjih nekoliko utakmica i dat ćemo sve od sebe da nastavimo niz pobjeda", kazao je Bekić. 

Bekić je svjestan da će se Željezničar istrošiti protiv Slobode, ali... 

"Željezničar će se više istrošiti protiv Slobode, a onda dolaze nama. Ipak, svi će igrači naći motiv i želju za derbi, to je posebna utakmica u kojoj vas gledaju skoro 20.000 ljudi na tribinama i pored malih ekrana".

Eventualni trijumf bi bio veliki korak ka plasmanu u evropska takmičenja. 

"Možda bi se pobjedom odvojili od konkurenata i jednom nogom bi bili u Evropi. Favorit u derbiju? Nema ovdje favorita. Onaj koji više pokaže na terenu ostvarit će pobjedu", ističe nekadašnji mladi bh. reprezentativac. 

Na pitanje gdje je Željezničar najopasniji, Bekić je odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imaju dobrih igrača, doveli su dosta kvalitetnih igrača u zimskom prijelaznom roku. Po meni Bekrić i Stevanović su ključni igrači Željezničara."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.