Rukometaši Zagreba ubjedljivo poraženi

Čudo se nije dogodilo: PSG utišao Arenu u Zagrebu

Adnan Beganović

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka za rukometaše francuski prvak PSG u Zagrebu je savladao PPD Zagreb (28:20).

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige prvaka, PPD Zagreb, nije uspio još jednom šokirati rukometni svijet. Ekipa iz Francuske čiji proračun je za rukomet nevjerovatnih 16.5 miliona eura i koju s klupe predvodi Noka Serdarušić, u Zagrebu je pred oko 15.000 gledalaca upisala ubjedljivu pobjedu, te je riješila pitanje putnika na završni turnir u Berlin.

Tokom cijelog prvog poluvremena gosti su imali prednost, a na odmor su otišli sa zalihom od tri gola (16:13). Početkom drugog dijela izabranici Veselina Vujovića igraju kao u transu i stižu do izjednačenja (16:16), a u egalu su bili do 18:18.

Međutim, nakon toga igra hrvatskog prvaka se raspala što su Nikola Karabatić i društvo znali kazniti, te su na kraju slavili sa ubjedljivih 28:20.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe su bili Vujić sa četiri, te Horvat, Kovačeveić i Mandalić sa po tri pogotka, dok su Hansen sa 9, te Karabatić sa šest pogodaka bili najefikasniji kod PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.