29. kolo ACB lige

Real u završnici šokirao Barcu

Košarkaši Reala savladali su kao gosti ekipu Barcelone rezultatom 91:86 u okviru 29. kola ACB lige.

Barca je nakon ovog kola ostala na prvom mjestu tabele sa omjerom 25-3, dok su Madriđani treći sa pobjedom manje, ali i susretom više.

Bolju igru u prvom poluvremenu pružio je domaći sastav, pa je nakon 20 minuta igre imao prednost od devet poena (52:43). U trećoj četvrtini gosti su pokušavali preokrenuti tok utakmice, te su u jednom momentu i bili na dobrom putu kada je trojkom Rudyja Fernandeza Real prišao na šest poena zaostatka (64:58). Ipak, na ulasku u zadnju četvrtinu Barca je imala prednost od osam koševa (71:63).

U posljednjoj četvrtini desilo se ono što je malo ko mogao očekivati. Real je odigrao nevjerovatnu završnicu i za 10 minuta uspio je da ubaci velikih 28 poena. U isto vrijeme Madriđani su zaustavili domaćina na 15 pogodaka, pa su na taj način zabilježili veliki trijumf u derbiju 29. kola.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najbolji u gostujućem sastavu bio je Trey Thompkins sa 23 poena i 7 skokova, dok se kod domaćina izdvojio Ante Tomić sa 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.