Real prešao "stotku", Sevilla iznenadila Laboral Kutxu

23. kolo ACB lige

Real prešao "stotku", Sevilla iznenadila Laboral Kutxu

Košarkaši Real Madrida savladali su na svom terenu sastav River Andorre rezultatom 107:78 (27:25, 27:20, 29:19, 24:14), u okviru 23. kola španske ACB lige.

Madriđani su tokom prvog poluvremena stekli prednost od devet poena, da bi u nastavku bukvalno izrešetali koš gostiju.

Real je do pobjede predvodio Thompkins sa 15 poena, a još šest igrača domaćina bilo je dvocifreno. Kod gostiju Stojanovski se izdvojio sa takođe 15 koševa.

U ostalim mečevima Sevilla je iznenadila Laboral Kutxu (100:92), Unicaja je bila bolja od Zaragoze (77:69), kao i Valencija od Manrese (83:56). 

U toku je susret između Gran Canarije i Murcije.

Večeras se sastaju:

Gipuzkoa Basket - Iberostar Tenerife

Joventut - Barcelona

Estudiantes - Bilbao

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Na tabeli vodi Valencija sa omjerom 21-2, a slijede Barcelona (20-2) i Real (19-4). Na dnu tabele su Gipuzkoa Basket i Estudiantes sa samo četiri pobjede.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi