Utakmica 30. kola turske Superlige

Konyaspor došao do nove pobjede, magična asistencija Bajića

Endin Čaušević

Fudbaleri Konyaspora slavili su na domaćem terenu protiv Rzespora (3:1) u okviru 30. kola turske Superlige.

Domaća ekipa do vodstva je došla već u 11. minuti utakmice kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao Sonmez. Samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili iz penala, a pogodio je Sylvestre.

U drugom dijelu utakmice domaći su krenuli u napad i to im se isplatilo u 61. minuti kada je za 2:1 pogodio Vuković.

U finišu utakmice konačnih 3:1 postavio je Rangelov nakon asistencije Riada Bajića. Bh. fudbaler je prije toga na maestralan način primio loptu, te asistirao Rangelovu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Drugi bh. igrač u ekipi Konyaspora, Amir Hadžiahmetović u igru je ušao u 82. minuti. Konyaspor je treći na tabeli sa 59 bodova, dok je Rizespor na 15. mjestu sa 31 bodom.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti