Bajić strijelac u novoj pobjedi Konyaspora

29. kolo Super lige

Bajić strijelac u novoj pobjedi Konyaspora

Konyaspor naših Riada Bajića i Amira Hadžiahmetovića upisao je 16. pobjedu u turskoj Super ligi ove sezone i to nad Eskisehirsporom, za koji nastupa još jedan naš fudbaler Anel Hadžić.

Senzacionalna Konya je kao gost slavila sa 2:1, a u vodstvo je stigla u 25. minuti. Riad Bajić je iznudio jedanaesterac, a potom preuzeo odgovornost i sa bijele tačke pogodio za 1:0. Pri tome je golman domaćih Boffin zaradio crveni karton, pa je Eskisehirspor u ranoj fazi utakmice ostao s igračem manje. Za bivšeg napadača Željezničara je ovo bio peti gol u sezoni.

Gosti su do vodstva od 2:0 stigli u 58. minuti, kada je pogodio Findikli. Sve što su domaći uspjeli do kraja utakmice jeste počasni pogodak u 90. minuti, koji je djelo Ciftcija.

Riad Bajić je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Anel Hadžić zamijenjen u 65. minuti. Amir Hadžiahmetović nije konkurisao za ovaj meč.

Nakon 29 kola, Konyaspor zauzima treću poziciju na tabeli sa 56 bodova, što je čak 11 više od četvrtoplasiranog Basaksehira našeg Edina Višće, pa će samo čudo spriječiti ovaj klub da u narednoj sezoni zaigra u Evropskoj ligi. Eskisehirspor je na pretposljednjem 17. mjestu sa svega 23 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska, 29. kolo:

Eskisehirspor - Konyaspor 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi