Kraljevski klub želi otkupiti njegov ugovor

Real Madrid vraća Moratu na Bernabeu?

Endin Čaušević

Napadač Juventusa Alvaro Morata i ove sezone pruža odlične partije u dresu Stare dame.

Morata je u Juve stigao 2014. godine iz Real Madrida, ali kraljevski klub sada želi da ga vrati na Santiago Bernabeu. U ugovoru španskog napadača stoji da Real ima pravo da otkupi njegov ugovor za 30 miliona eura.

Florentino Perez danas je izjavio da ozbiljno razmatra mogućnost da Moratu ovog ljeta vrati u kraljevski klub.

Iako je Morata u nekoliko navrata govorio da je sretan u Juventusu, nije tajna da je njegova najveća želja da se vrati u Real Madrid i dokaže svima da je kalibar za jedan od najboljih klubova na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interes za Moratu pokazali su Arsenal, Chesea i dva Manchestara, ali bi u tom slučaju njegova cijena mogla biti oko 50 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.