Sami Khedira zna kako se osvajaju trofeji

Fascinantno postignuće

Sami Khedira zna kako se osvajaju trofeji

D. Vejo

Nakon što je iz Real Madrida prešao u Juventus, Njemac Sami Khedira je sa Starom damom u spisak uspjeha zabilježio i peti trofej. Naime, on je u svojoj dosadašnjoj karijeri pokorio Seriju A, Bundesligu, Primeru, Ligu prvaka kao i Svjetsko prvenstvo.

Nevjerovatan podatak i uspjeh koji je u vlasništvu veznog igrača crno-bijelih.

Prvi na listu trofeja bio je onaj iz Bundeslige kada je isti osvojio sa Stuttgartom 2007. godine, a zatim je sa Galaktikosima pokorio Primeru i Ligu prvaka. Nakon toga, svijet je bacio pod noge u Brazilu kada je sa Njemačkom reprezentacijom u finalu Svjetskog prvenstva savladao Argentinu 2014. godine. Zadnji trofej upisao je u Seriji A gdje su pobjedom nad Fiorentinom crno-bijeli ovjerili titulu tokom minulog vikenda.

Sve u svemu, ovo je veliko postignuće za veznog igrača imajući u obziru da će još neko vrijeme igrati fudbal te da bi novi trofeji ukoliko nastavi ovakvim tempom, lako mogli biti dodati pored ostalih.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi