Dogovorili se kako će izvoditi slobodne udarce

Bale i Ronaldo konačno pronašli zajednički jezik

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras na Etihadu igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Igrači kraljevskog kluba jučer su doputovali u Manchester gdje su odradili jedan trening pred večerašnju utakmicu. U centru pažnje engleskih medija bio je nekadašnji igrač Tottenhama, Gareth Bale.

Bale je kazao da zna da njegov tim očekuje velika borba protiv Cityja, ali da vjeruju u plasman u finale. Također, jednog novinara zanimalo je kako se Bale i Ronaldo dogovaraju oko izvođenja slobodnih udaraca s obzirom da su obojica majstori za slobodnjake.

"To je jednostavno. Kada je slobodan udarac sa lijeve strane onda on izvodi, a kada je sa desne onda ja šutam slobodnjak. Tako da uvijek znamo kako stvari stoje što se toga tiče jer je to davno dogovoreno", rekao je Bale, te dodao:

"Ljudi to nekad pogrešno shvate i misle da se svađamo. Mi smo to riješili da jednostavan način i uopšte nemamo problema oko toga".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Manchester Cityja i Real Madrida igra se večeras na Etihadu od 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.