Holanđanin ne želi napustiti Old Trafford

Van Gaal: Ostajem u Unitedu i naredne sezone

Endin Čaušević

Menadžer Manchester Uniteda, Louis van Gaal, izjavio je za engleske medije da će i naredne sezone ostati na klupi Crvenih đavola.

Iako se već mjesecima špekuliše o tome da će holandski stručnjak na kraju sezone napustiti klupu Uniteda, čini se da Van Gaal ne misli tako. Holanđanin je siguran da će i naredne sezone voditi ekipu sa Old Trafforda.

"Znao sam da će biti ovako i zbog toga su me doveli. Znali smo na startu da će ovaj proces trajati tri godine, a ja sam htio ugovor samo na dvije sezone. United je htio tri, a ne ja. Imam još godinu dana ugovora tako da ćemo se vidjeti i naredne sezone", rekao je Van Gaal.

On je dodao da u posljednjih pola godine svake sedmice dobije informacije iz medija da mu se sprema otkaz, a on je još uvijek tu.

"Tu sam još uvijek iako svake sedmice čitam da ću dobiti otkaz. Ovo se dešavalo u svakom klubu u kojem sam bio, tako da sam navikao", dodao je holandski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United danas na svom terenu dočekuje ekipu Leicestera u okviru 36. kola engleske Premier lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.