ACB liga

Valencia poražena u Murciji, Real ubacio 111 poena

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida upisali su novu pobjedu, dok je tim Valencije poražen.

Real je u susrestu 30. kola španske ACB lige deklasiaro Obradoiro sa 111:81, što je 25. pobjeda Kraljeva u sezoni i oni još uvijek imaju priliku da završe regularni dio sezone na prvom mjestu. Trenutno su trećeplasirani sa omjerom 25-5.

Jajycee Carroll je ubacio 17 poena i on je prvo ime Reala, dok je Sergio Llull ubacio 15 poena, a po 13 Trey Thompkins i Gustavo Ayon. Kod gostiju su se iznad ostalih izdigli Tyler Haws s 20 i Santiago Yusta sa 18 poena.

Valencia je neočekivano poražena na gostovanju u Murciji. Domaćin je slavio sa 80:62. Najefikasniji igrači Murcije bili su Carlos Cabezas sa 15 i Antelo sa 14 poena. Dvocifreni kod gostiju bili su jedino Guillem Vives sa 11 i Antoine Diot sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

River Andorra je sa 96:65 porazila Joventut, dok je Zaragoza sa 82:65 bila bolja od Manrese.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.