Hrvatski defanzivac za SportSport.ba

Katanec: Rano je za šampanjac, moramo dobiti Mladost

Novi šampion BHT Premijer lige BiH mogao bi biti odlučen već ove subote. 

Vodeći Zrinjski nakon pobjede u mostarskom derbiju gostuje u Doboju pored Kaknja kod Mladosti, a u slučaju pobjede izabranici Vinka Marinovića će i matematički kolo prije kraja sezone osvojiti četvrtu titulu u klupskoj historiji. 

Jedan od onih koji vjeruje u trijumf je i defanzivac Matija Katanec. Ovaj bivši mladi reprezentativac Hrvatske svojim povratkom je donio čvrstinu u odbrani i u posljednje vrijeme je neizostavan kotačić u vodećem timu Premijer lige BiH.

"Naravno da očekujem da ćemo pobijediti Mladost i kolo prije kraja sezone osvojiti titulu. Mladost je, koliko znam, osigurala opstanak i to potvrđuje da posjeduje kvalitet, ali mi smo bazirani isključivo na sebe. Atmosfera u timu je na visokom nivou, tako da ćemo na terenu ostaviti posljednji atom snage kako bi pobijedili i na kraju slavili", kazao je Matija Katanec na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Zrinjski u subotu ima prvu meč loptu za četvrti naslov, ali šampanjac i dalje nije spreman. 

"Šampanjac otvaramo tek kada pobijedimo. Rano je još, ako budemo već sada slavili to nam se može obiti o glavu. Moram priznati da me u cijeloj euforiji oko titule posebno raduje što smo to zaslužili svojim partijama i očekivao sam da ćemo danas biti na prvom mjestu. Uostalom, zato sam na zimu i došao ovdje. Poklopilo nam se dosta stvari. Sloboda je na svom stadionu poražena od Drine, a ispostavilo se da bod na Grbavici na kraju vrijedi kao pobjeda", ističe ovaj hrvatski internacionalac. 

Katanec je izborio mjesto u početnoj postavi i svojim partijama je zadovoljan.

"Kako se bliži kraj sezone, sve sam zadovoljniji. Dižem se, imam kontinuitet i dobio sam potrebno samopouzdanje. Za mene je prelazak u Zrinjski vrlo dobar potez i o budućnosti ne razmišljam. Najbitnije je da sezonu završimo na pravi način, a poslije ćemo vidjeti šta i kako dalje."

Na kraju razgovora Katanec se osvrnuo i na pobjedu u mostarskom derbiju. 

"Svi su očekivali da ćemo Veležu zabiti tri-četiri pogotka, međutim nije išlo lako. Oni su došli s ciljem da se brane i prime što manje golova. Ipak, na kraju smo imali više priliko i rezultat je uz malo sreće mogao biti i ubjedljiv, no zadovoljan sam i sa 1:0. Pobjeda je najbitnija", zaključio je Katanec. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije tajna da je Katanec svojim ovosezonskim nastupima zainteresovao nekoliko klubova i vrlo lako bi mogao po drugi put napustiti Zrinjski.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.