Uputio izvinjenje

Modrić se oglasio nakon psovanja slovenačkom sudiji

Hrvatski nogometaš Luka Modrić burno je reagovao nakon jedne sudijske odluke pred kraj revanš meča polufinala Lige šampiona između Real Madrda i Manchester Cityja.

Luka je tada glavnom sudcu Damiru Skomini opsovao 'slovenačku mater', a njegov gest izazvao je negativne reakcije širom Evrope.

Par dana kasnije, Luka se u izjavi za Jutarnji list izvinio Skomini i slovenačkom narodu.

"Tek kada sam vidio snimak, postao sam svjestan svoje prostačke reakcije. U grotlu Bernabeua i napetosti posljednjih minuta veoma važne polufinalne utakmice, ponijela me euforija na trenutak", rekao je Modrić i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sada mi je veoma neugodno zbog ružne reakcije i psovke, tim prije jer to nije moj običaj. Zato se izvinjavam prije svega sudiji Skomini, a potom i svim ljudima, posebno u Sloveniji, koje je uvrijedila moja prostačka reakcija".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.