"Pjanić može samo učiti od Modrića koji ga je strpao u džep"

Gazzettin analitičar o sinoćnjoj utakmici

"Pjanić može samo učiti od Modrića koji ga je strpao u džep"

Miralem Pjanić je protiv Real Madrida pružio partiju ispod svog prosjeka i bio je jedno od većih razočarenja rimske ekipe u dvoboju sa favorizovanim protivnikom.

Prema mišljenju Andree Schianchija, analitičara ugledne La Gazzette dello Sport, glavni razlog Pjanićeve nemoći bio je Luka Modrić. Hrvatski reprezentativac je kontrolisao sredinu terena, gdje je Roma izgubila bitku.

"Luka Modrić je potpuno zasjenio Miralema Pjanića perfektnom kontrolom igre. Hrvat je vodio svoj tim do pobjede. O njihovom duelu se mnogo pričalo, ali Modrić je Pjanića 'strpao u džep' i to lakše od svih očekivanja. Zbog toga konačni rezultat niti jednog trenutka nije ozbiljno doveden u pitanje", napisao je Schianchi, te u nastavku obrazložio:

"Miralem Pjanić je cijelu utakmicu želio pokazati svoju vrijednost. Trudio se, ali se samo pokazalo da može učiti iz nastupa Luke Modrića".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Realov vezni red je imao potpunu kontrolu utakmice, što najbolje ilustrira broj tačnih dodavanja Kroosa i Modrića. Nijemac je izveo nevjerovatnih 117 dodavanja, a Hrvat 90, i svako je imalo smisla. Igrači Rome su stalno kasnili za korak te su igru gradili na kontranapadima, uglavnom preko Mohameda Salaha. Vainqueur i Nainggolan, koji su odnijeli pobjedu u pet, odnosno osam duela protiv igrača Reala, još su se donekle prilagodili ovakvom defenzivnom načinu igre, ali Pjaniću to nije uspjelo", zaključio je Gazzettin stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi