Deset bodova prednosti četiri kola prije kraja

Krupa nezaustavljivo gazi prema Premijer ligi

Adnan Beganović

Danas su odigrana sva tri susreta 6. kola Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske, a četiri kola prije kraja Krupa se nalazi na vodećoj poziciji tabele sa deset bodova više od drugoplasirane Mladosti.

Fudbaleri Krupe nastavili su sa dobrim igrama i ovaj klub ćemo gotovo sigurno od naredne sezone gledati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Danas su izabranici Slobodana Starčevića u Šamcu bili ubjedljivi protiv Borca (3:0), a na ruku im je išao i poraz Mladosti na gostovanju kod Kozare.

Krupa je u Šamcu sve završila u prvih 45 minuta. U 7. minuti je Nikola Dujaković načeo domaće, devet minuta kasnije Elvir Koljić je udvostručio prednost, a šest minuta prije odmora za konačnih 3:0 je pogodio Obren Cvijanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kozara je predv svojim navijačima s minimalnih 1:0 savladala Mladost, a jedini pogodak na susretu je postigao Ozren Perić. U duelu Zvijezde 09 i Tekstilca nije bilo pobjednika (1:1). Zvijezda je preko Dejana Vidakovića u 17. minuti stigla do prednosti da bi Gedeon Guzina u 48. pogodio za konačnih 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.