United bez Lige prvaka

Rooney: Nismo zaslužili da budemo četvrti

Wayne Rooney je u razgovoru za britanske medije kazao da Manchester United nije zaslužio da bude četvrti. 

Crveni đavoli su u posljednjem kolu Premiershipa na domaćem terenu savladali Bournemouth sa 3:1 i tako sezonu okončali kao petoplasirani, a unatoč izgubljenom plasmanu u Ligu prvaka na Old Traffordu niko ne žali. 

"Ovo je naš najgori skor po pitanju postignutih golova još od 1990. godine i poslije 38 utakmica završiš tamo gdje si zaslužio da završiš. Niko od fudbalera se ne žali, jednostavno nismo bili dovoljno dobri za prva četiri mjesta i to moramo da popravimo naredne sezone", izjavio je Rooney. 

Iskusni napadač smatra da je vrijeme da se povuče na sredinu terena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponekad u karijeri morate da doneseete odluke, a trenutno mislim da je za mene bolje da igram dublje u terenu. Naravno, drugačija je situacija sa reprezentacijom Engleske i još sam napadač. Poslije Evropskog prvenstva vidim sebe na sredini terena", dodao je Rooney. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.