Najbogatiji klub na svijetu bez finala

Kielce preko francuskih bogataša do finala Lige prvaka

Adnan Beganović

Prvak Poljske Kielce prvi je finalist rukometne Lige prvaka pošto je u prvom polufinalnom susretu nadigrao francuskog prvaka PSG-a (28:26).

Fenomenalan susret pred oko 20.000 gledala u Kolnu su odigrali PSG i Kielce, a na kraju je do pobjede i prvog historijskog finala u Ligi prvaka stigao

Većim dijelom prvog poluvremena u prednosti su bili rukometaši francuskog prvaka, no rukometaši poljskog prvaka nisu dozvoljavali da se Hansen i društvo odvoje, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 16:16.

U drugi dio bolje su ušli rukometaši Kielcea koji su stigli i do tri gola prednosti, no PSG je sredinom drugog dijela ponovo prešao u vodstvo (21:19).  

U samu završnicu ušlo se pri neriješenom rezultatu (24:24), a tri minuta prije kraja Kielce je stigao do prednosti od dva gola (26:24). Uspio je PSG smanjiti na 26:25, ali minut i dvadeset sekundi prije kraja Štrlek postiže pogodak za 27:25.

Pokušali su Karabatić i društvo do kraja stići do izjednačenja, ali nisu uspjeli. Kielce je na kraju zasluženo stiglo do finala u kojem će snage odmjeriti sa boljim iz susreta Veszprema i Kiela.

Jurecki, Reichman i Štrlek sa po tri pogotka su bili najefikasniji kod Kielcea, dok je Hansen sa deset pogodaka predvodio PSG.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.