Zagreb se remijem u Parizu oprostio od Lige prvaka

Poznati učesnici Final foura

Zagreb se remijem u Parizu oprostio od Lige prvaka

A. Beganović

Rukometaši francuskog prvaka PSG-a plasirali su se na završni turnir Lige prvaka.

Nakon Kielcea, Veszprema i Kiela, plasman na Final four Lige prvaka koji će se šestu godinu uzastopno igrati u Berlinu osigurao je i PSG.

U četvrtfinalu PSG je bio bolji od Zagreba ukupnim rezultatom 60:52. Prvi susret Karabatić i društvo odigran u Zagrebu riješili su u svoju korist rezultatom 28:20, da bi danas pred svojim navijačima remizirali sa hrvatskim prvakom (32:32).

Najefikasniji u redovima PSG-a bili su Onufryienko sa sedam, te Hansen i Nikola Karabatić sa po pet pogodaka, dok su Horvat sa osam, te Mandalinić sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi