EPA

Nije opravdao očekivanja

Depay: Van Gaal nije krivac za moju lošu sezonu

Memphis Depay nije opravdao očekivanja u svojoj prvoj sezoni provedenoj u Manchester Unitedu.

Holanđanin (22) je na Old Trafford dospio u ljetnom prijelaznom roku iz PSV-a i u protekloj sezoni nije uspio opravdati uloženi novac, međutim za to ne želi kriviti sunarodnjaka Louisa van Gaala s kojim je sarađivao. 

"Nikada nije lijepo kada te kritikuju, ali to je dio igre i moram da se nosim s tim. Sezona nije išla po planu i poljuljala je moje samopouzdanje, no sada je na meni da se vratim na pravi put. Smatram da za moj pad nije krivac Van Gaal i razmišljam upravo da mu uskoro pošaljem poruku. Još se nismo čuli", izjavio je Depay za inostrane medije i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stari Memphis, koji je pobjeđivao sve, uskoro će se vratiti. Ali, prvo moram da se dokažem tokom priprema", dodao je holandski fudbaler. 

Na kraju dodajmo da je Depay u protekloj sezoni postigao sedam golova u svim takmičenjima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.