Pobjeda od 3:1

Krajina preokretom do velike pobjede nad Slogom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Krajine pobijedili su danas u Cazinu Slogu iz Siminog Hana s 3:1 u prvom meču doigravanja za Prvu ligu Federacije BiH.

Prvo poluvrijeme u Cazinu je donijelo dosta dobar fudbal. Nakon mirnog uvoda, gosti prvi prijete golu Akmadžića, ali je defanzivac domaćeg tima Kadić na vrijeme intervenisao.

Domaći su potom uzvratili u dva navrata preko Nuhića. Međutim, prvo Brezičanin brani, a zatim fudbaler Krajine iz dobre situacije šutira preko gola.

Mešić i Ibrahimović su zatim prijetili domaćem timu, no pogodaka nije bilo nakon 15 minuta igre.

Zatim je uslijedio period igre koji je pripao Krajini. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, a najbolju šansu propušta Četić, koji je sa sedam-osam metara šutirao  jako loše.

Kazna je stigla u 34. minuti. Almir Omerović je šutirao sa preko 60 metara, odbrana i golman domaćeg tima se nisu snašli, te je lopta završila u mreži za vodstvo gostiju od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još jedan pokušaj domaćih fudbalera, ali je Mizić slabo šutirao sa 18 metara.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju Krajine. Krenulo je sve nakon slobodnjaka Balića u 49. minuti kojeg Brezičanin sjajno brani. 

Ipak, u 56. minuti domaći su izjednačili. Sjajni Nuhić je prošao kroz odbranu, oboren je u kaznenom prostoru, te sudija pokazuje na penal. Precizan je Balić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon poravnanja Krajina je krenula još žešće prema golu Sloge, a napadi su im se isplatili u 69. minuti. Ponovo su u glavnim ulogama Nuhić i Balić, a ovog puta Nuhić je strijelac za prednost od 2:1.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 83. minuti. Rezervista Prošić je iskoristio ubačaj s desne strane, te je pogodio za konačan rezultat susreta od 3:1, iako je do kraja bilo još dobrih pokušaja.

Uzvratni meč igra se za tri dana u Simin Hanu.

Doigravanje za Prvu ligu:

Krajina - Sloga 3:1 (Balić 56'p, Nuhić 69', Prošić 83'/ Omerović 34')

Krajina: Akmadžić, Kadić, Begić, Palić, Pozderac, Nuhić, Mizić, Balić, Četić, Kapetanović, Bajerktarević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga: Brezičanin, Mehić, Fejzić, Vejzović, Ibrahimović, Islamović, Sarajlić, Mešić, Halilović, Omerović, Ahmetović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.